Biz Kimiz?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, küresel güç olma yolunda hızla ilerleyen ülkemizi hem bu yolculuğunda daha yüksek seviyelere taşımak hem de sosyal bilimler alanında ulusal ve uluslararası düzeyde başarıyla temsil edebilecek bilgi beceriyle donatılmıştır. Fakültemiz milli kültür özelliklerini ve milli kimliğini özümsemiş kalifiye eleman, eğitimci, araştırmacı ve bilim insanı yetiştirerek ülke ve topluma hizmet sunmaya çalışan bir eğitim kurumudur. 2016 yılında kurulan Fakültemiz kadrosunda, 2 profesör, 1 doçent, 4 doktor öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi bulunmakta olup, halihazırda 1 lisans programında 130’a yakın öğrenci eğitim almaktadır.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Kadromuzda yer alan akademisyenlerimiz, nitelikli araştırmalar yapan değişim ve gelişime açık eğitim ve bilgi üretme imkânlarını insanlık ve ülke yararına kullanmakta ve mesleğinde özverili ve gayretle çalışmaktadırlar.
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Öğrencilerimizden Pedagojik formasyon eğitimi alanlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan yeterli puanı almaları durumunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tarih öğretmeni olarak atanmaktadırlar. Mezunlarımız özel, eğitimi destekleyici kurumlarda tarih öğreticiliği üzerine çalışabilmektedirler. Bununla birlikte, kamu hizmeti, yerel, bölgesel idare, personel yönetimi, gazetecilik, uluslararası organizasyonlar, turizm, kültürel mirasın yönetimi ve değerlendirilmesi ve arşivler, müzeler, kütüphaneler de dâhil olmak üzere bunların yan dallarında istihdam olanağı mevcuttur.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Fakültemiz, Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları desteklemekte, Üniversitemizin anlaşmalı olduğu ülke ve okullarda öğretim olanağı sağlanmaktadır. Öğrenci değişim programları ile dil eğitimini geliştirme olanakları sağlanmaktadır.
Erasmus için Tıklayınız ...
Farabi için Tıklayınız ...
Mevlana için Tıklayınız ...
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Fakültemizde, Tarihi Saha Araştırmaları dersi kapsamında tarih alanında saha merkezli çalışmaları bilimsel disiplin içerisinde yürütülmektedir. Müze, antik kent tarihi ören yeri, tarihsel coğrafi yerler vb. mekânları bilimsel disiplin içerisinde gezme yeteneği geliştirilmektedir. Tarihi saha araştırmalarının yöntem ve tekniklerini ortaya koyarak bilimsel yöntemlerle öğrencilerimizin deneyim kazanması sağlanmaktadır.